A brit startup gyorsabban költötte a pénzt, mint ahogy a befektetők adták volna neki. Egyelőre megpróbálják életben tartani az aranyfedezetű bankkártyát kínáló fintechet.

(Forrás: Wikimedia Commons)
(fotó: Wikimedia Commons)

Úgy tűnik, vannak szituációk, amelyekben az arany nem számít elég jó üzletnek. A brit Glint nevű startup, amely lehetővé tette a felhasználóinak, hogy aranyba fektessék a pénzüket, csődvédelmet kért.

A Glint ajánlata eredetileg nem is hangzott rosszul, ha az aranytól eltekintünk. A statup egy mobilappot és egy Mastercard kártyát biztosított az ügyfeleinek a pénzügyeik rendezésére. Az appban be lehetett állítani, hogy milyen pénznemeket használjon a kártya.

A Glint a brit FCA felügyelete alá tartozott. Az FCA azonban figyelmeztette az ügyfeleket arra, hogy a Glint számláin tárolt vagyonuk nem tartozik a Financial Services Compensation Scheme betétbiztosítás alá.

A csődbiztosok azt a tájékoztatást kapták, hogy a Glint ügyfelek betétei hiánytalanul megvannak. A közleményükben azt mondták, hogy jelenleg ennek az ellenőrzése, új befektetők keresése és a Glint hiteleinek törlesztése a feladatuk.

A Glint 2017-ben indult el 6,1 millió fontos befektetésből. Idén júliusban pedig megpróbált 1,25 millió fontot közösségi finanszírozásból összeszedni, amely egy nagyobb, 15 millió fontos első körös befektetés egyik szelete lett volna. Közben nyitottak az amerikai piac felé is, de a lendület és a pénz pár hónap alatt elfogyott.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?