Két hét alatt egy Tesla árát költötték el a Simple prepaid kártyát igénylők. Két hét alatt közel négyezer virtuális kártya jött létre a cég rendszerében.

Két hét alatt egy Tesla árát költötték el a Simple prepaid kártyát igénylők. Két hét alatt közel négyezer virtuális kártya jött létre a cég rendszerében.

Forrás: OTP Simple
Forrás: OTP Simple

Alig két hete tette lehetővé az OTP, hogy a Simple alkalmazást azok is használhassák mobilfizetésre, akik más pénzintézetnél rendelkeznek számlával. A gordiuszi csomót egy pár pillanat alatt megigényelhető prepaid Mastercard kártyával vágták át. Ez a kártya azonnal megjelenik a Simple alkalmazásban, fel lehet tölteni több módon, és mihelyt pénz került rá, fizetésre kész a telefon.

Kicsit kételkedtünk abban, hogy a mindent kipróbáló early adopterek után tömegek veszik majd kigénybe a szolgáltatást. Nem azért, mert rossz lenne. A mobilfizetés kényelmes, jó a felhasználói élménye, a prepaid kártyával pedig egyszerűen hozzáférhetővé is vált mindenki számára, aki nem bánja, hogy mostantól két bankkártyája van. A számok azt mutatják, hogy az OTP optimizmusa megalapozott volt: 3700-nál is több ember igényelt két hét alatt Simple kártyát, és összesen 15 millió forintot fizettek ezekkel a kártyákkal. Ez messze meghaladja a korábbi mobiltárcás próbálkozás eredményeit, amely két év alatt kétezer felhasználót gyűjtött.

Az apphoz kötődő többi számadat is csinos. 2017 első negyedévében kétmilliárd forintos forgalmat bonyolított a Simple, amihez 580 ezer tranzakcióra volt szükség. Az OTP ügyfelei közül 31 ezren regisztrálták a bankkártyájukat, és körülbelül egymilliárd forint értékben.

Október 17-18-án az OTP támogatásával ismét konferenciát rendezünk a fintech legnagyobb kérdéseiről. Ne maradj le, gyere el!


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?