A csődben lévő étteremlánc egyelőre csak ki nem bocsátott kuponokat von vissza, de már a kiadott kuponokat beváltó gépek sem működnek.

Játékterem egy Chuck E. Cheese étteremben (Fotó: Jim Pennucci CC-BY)

Csődvédelmet kért a Chuck E. Cheese étteremlánc. Sőt nem csak ezt kérte, hanem azt is, hogy hétmilliárd kupont írhasson le. Az előző koronavírusos időszak alatt felhalmozódott kuponok megsemmisítése nem lenne sokkal drágább, mint az ellenértékük kiszolgáltatása, ugyanakkor nem lehet látni, hogy mikor térnek vissza az éttermek a normál üzletmenethez.

A kuponok megsemmisítése 2,28 millió dollárba fog kerülni a cégnek. Ennyibe kerül visszavásárolni az egészet egy összegben. Ha azonban utalványok kikerülnek a vásárlók kezébe, ők pedig utalványokra váltják be őket, akkor csak a nyeremények értéke 9 millió dollárra rúgna. A tárolásról nem adott információt a vállalat. Azon túl, hogy 65 darab nagyobb fajta (40 láb hosszú) hajózási konténert töltenének meg a kuponok. Mindez azért zajlik a nyilvánosság szemei előtt, mert a a csődvédelmet kérő cégeknek minden pénzköltési szándék esetében bírói hozzájárulásra van szüksége.

A szóban forgó jegyek a Chuck E. Cheese éttermekhez csatlakozó játéktermekben válthatók be különböző nyereményekre. A vírus berobbanása után azonban a cég átállt az érintésmentes, app alapú kuponokra. Eltűntek a játéktermekből a tekerős kuponfeldolgozó automaták is.

A cég javaslata szerint a kuponokat bezúzzák, nem szállítják ki a cég partnereihez vagy osztják ki a vásárlók között. Judge Marvin Isgur 21-én fog döntést hozni az ügyben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?