Az Instacartnál az okosság a bevásárlókocsiban van, így nem kell teljesen átépíteni a boltot.

(Fotó: Instacart)

A fékevesztett innováció megszünteti a bevásárlókosarak két legjobb funkcióját: a gyerekülést és a kis polcot, ahová be lehet hajítani a táskánkat. Cserébe kapunk kijelzőt, szenzorokat, fizetési megoldást.

Az Instacart élelmiszerkiszállítós szolgáltatás olyan boltokosító megoldást tervez, amellyel automatikusan le lehet húzni a bevásárlólistáról a termékeket, illetve ami által a bevásárlókocsi pontosan tudja majd, hogy mi van benne. A cég alkalmazottainak eddig is voltak különböző segédeszközei, hogy gyorsan tudják összeállítani a megrendelést, most azonban ezekre épülhet egy kereskedelmi megoldás is.

Az új bevásárlókocsit Caper Cartnak hívják és gépi látásos technológiával és egy mérleggel is fel van szerelve. Emellett a felhőből behívja a vásárló listáját, a beépített fizetési terminálon pedig ki is lehet fizetni a megvett árukat. A rendszert az amerikai Kroger néhány boltjában tesztelték. Az új, a teszt eredményeit is felhasználva megépített új generációs kocsiba több termék fér, ugyanakkor karcsúbb és könnyebb is.

A kocsi a tárolóba betolva tölti magát, így nem kell akkut cserélni benne nap közben a bolt alkalmazottainak. A rendszer természetes konkurenciája az Amazon teljesen önkiszolgáló boltjának. És egyben az Instacart olyan bővítése, ami sokkal kevésbé problematikus, mint a haknigazdaságban résztvevő futárok alkalmazása.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?