Úgy néz ki, könnyebben hozzászokunk az új technológiához, mint a nyugat-európaiak.

Úgy néz ki, könnyebben hozzászokunk az új technológiához, mint a nyugat-európaiak.

Kép: 123rf

Magyarországon a kártyás bolti vásárlások 82 százaléka egy érintéssel történik, ezzel bekerültünk Európa élmezejébe, csak néhány ország van előttünk, egyik se Nyugat-Európából: Csehország (93 százalékkal, Grúzia 88 százalékkal és Lengyelország 83-mal. Itt jegyeznénk meg, hogy a fintech fellegvárban élő angoloknál csak a kártyás fizetések 46 százaléka egyérintéses. Bár, ettől függetlenül egész Európában növekszik az egyérintéses fizetés népszerűsége.

Európa vezető szerepet tölt be az egyérintéses fizetések területén és ez minden országra igaz, függetlenül a gazdasági és fejlődési státuszuktól. Egyre több európai piacon tapasztaljuk, hogy a fogyasztók szívesen fizetnek egyetlen érintéssel és a technológiába vetett bizalmuk is folyamatosan erősödik.

– mondta Javier Perez, a Mastercard európai elnöke.

Habár mi többször használjuk a fizetés ezen módját, Svédországban a legdurvább mértékű a fejlődés. 2018 első nyolc hónapjában 262 százalékkal nőtt az egyérintéses tranzakciók száma, ezzel együtt egész Észak-Európa szépen halad a készpénzmentes világ felé.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?