Az Euronet Epay nevű divíziója fogja kezelni a Microsoft fizetéseinek egy részét. Ezzel egyben azt is megtudtuk, ki jár jól az új Xboxhoz kapcsolódó pénzügyi termékekkel.

(Fotó: Microsoft)

Az Epaynek egy feladatot kell megoldania: a telekommunikációs cégek havi előfizetéseibe beépített xboxos fizetések kezelését. Tehát azok, akik a mobilszolgáltatójukon keresztül vesznek játékkonzolt, játékos előfizetést vagy hardware-as-a-service szolgáltatást, azok az Epayen keresztül fognak fizetni.

Nehéz megbecsülni, hogy milyen volument jelent majd az Epaynek ez a partnerség. Függ attól is, hogy a Microsofttól lízingelhető konzol mekkora sikerré válik. Illetve úgy általában is az új konzolgeneráció sikerétől is. A képletet módosíthatja, hogy a konzollízing és a streaming játékok havidíja mellett a mobilos tárcatöltéseket is az Epay bonyolítja a Microsoft számára.

A játékos streaming megoldások miatt a Microsoft kínálata Androidon is elérhetővé válik. A The Paypers szerint pedig csak a mobilos játékok piaca 77,2 milliárd dollárnyi bevételt fog termelni 2020-ban. Még érdekesebb érték, hogy a piac évi 13 százalékot növekszik, amit az 5G-s hálózatok elterjedése még képes lehet növelni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?