A tartalomért már úgyis fizetünk havidíjat, miért ne vennénk ugyanígy a hardvereinket is?

(Fotó: Microsoft)

Bejelentette a Microsoft az Xbox játékkonzol, kisebb, olcsóbb változatát, az Xbox Series S-t. Önmagában a játékgép nem lenne érdekes nekünk, de felújított vele a cég egy finanszírozási struktúrát is.

Az Xbox One S esetében már volt arra lehetőség, hogy a kamatmentes hitelhez hasonló konstrukcióban vegyék meg a játékosok a gépet. Az új Series S konzolnál ismét elővették ezt a pénzügyi terméket. A vásárlók dönthetnek úgy is, hogy két éven át fizet havi 25 dollárt egy Series S konzolért vagy 35 dollárt egy Series X csúcskonzolért.

Az ajánlat érdekessége, hogy a lízingelés díján túl a fenti összegben benne van a Game Pass Ultimate szolgáltatás ára is. Magyarul játék is jár a csomaghoz, meg sem kell venni. A Game Pass streaming szolgáltatás ára önmagában havi 15 dollár azoknak, akik nem akarnak mellé konzolt lízingelni.

A Microsoft valószínűleg a legnagyobb játékos eddig azok közül, akik bevezették a hardver, mint szolgáltatás modellt. Kisebb, kockázati tőkéből működő cégek próbálkoznak már ezzel ez ötlettel, de komoly jel, hogy a Microsoft is lát benne fantáziát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?