A bankkártya haláláról szóló hírek, úgy tűnik, erősen túllihegettek voltak. Teljesen fordított trend munkál: minden digitális, appos pénzküldéssel operáló cég kártyát is ad ki.

Pedig már bitcoinos bankkártyát is gyártottak (Foto: xapo)
Pedig már bitcoinos bankkártyát is gyártottak (Foto: xapo)
(fotó: Xapo)

Hogy miért? Mert ha a fizikai világban is tudnak fizetni a Venmo, Paypal satöbbi fiókjukkal a felhasználók, akkor kevésbé akarják elutalni a bankszámlájukra a pénzt. A banki utalás úgyis lassú, kényelmetlen, rossz felhasználói élménnyel jár, amin ráadásul a fizetési szolgáltatók nem nagyon tudnak változtatni.

A Techcrunch ma megírta, hogy a klub legújabb tagja kiküldte az első tesztkártyáit. A sima Visa betéti kártyákat csak a bétatesztelők egy szűk köre kaphatta meg. Ők azonban bárhol fizethetnek vele, ahol bankkártyát elfogadnak. Akik bekerültek ebbe a körba azok ráadásul egy szokatlan grafikáváal kaphatják meg a kártyát: a fotón egy kelő kenyértészta látható csinos vekninek formázva.

A dizájnról persze megoszlanak a vélemények. A Techcrunc újságírója gyűlölte az ötletet, rá is kérdezett a Venmónál. A cég megnyugtatta, hogy csak a tesztkártyákon van tészta, a szolgáltatás kinyitásával megjelennek más dizájok is.

Aztán persze lehet, hogy három év múlva azon fogunk nevetni, hogy a bankkártya továbbélésén gondolkodtunk. Ehhez a jövőképhez azonban még az NFC-s fizetésre képes telefonok vad elterjedésére lenne szükség.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?