Néha a legegyszerűbb pénzszerzési mód az, ha egyszerűen kérünk. Persze segít, ha a legnézettebb sportcsatornák egyikén tesszük ezt.

Néha a legegyszerűbb pénzszerzési mód az, ha egyszerűen kérünk. Persze segít, ha a legnézettebb sportcsatornák egyikén tesszük ezt.venmogameday

 

Néhány sörre való  pénzen túl egy remek sztorival is gazdagodott egy amerikai diák. Sam Crowder az ESPN College GameDay műsorának egyik snittjében tűnt egy olyan táblával a kezében, hogy „Anyu, küldj pénzt sörre!”. A táblán a srác venmós felhasználóneve volt még látható.

Az ügyes kérésre tömegek válaszoltak, hiszen ki ne segítene ki egy szimpatikus srácot egy sörrel. A fenti twitben még csak kétszáz adományról tudott a GameDay, de a pénz áradása nem állt meg. A szombati nap végére a Venmo számításai szerint több, mint kétezren küldtek pénzt Crowdernek.

Mi az a Venmo?
Az amerikai fintech startup az átutalásnál egyszerűbb pénzküldési módot kínál a felhasználóknak. Az smsküldés vagy a chatelés egyszerűségével adhatnak meg egymásnak apró adósságokat – sör, ebédszámla fele, közös bevásárlás -, akik pénzt tartanak a venmós tárcájukban.

A fenti adatokból lehetetlen kiszámolni, hogy mennyit kalapozhatott össze Crowder. A Venmóban nincs minimális utalási határ, így elképzelhető, hogy mindenki csak tíz centet küldött a diáknak. Az így megszerzett kétszáz dollár is talált pénz lenne, de valószínű, hogy ennél nagyobb összegről van szó. Csak a venmósok – akiknek hatalmas reklám volt az ügy – egy ötvenest dobtak össze Crowdernak.

Még szebbé teszi az esetet, hogy nem is az első alkalom, hogy valaki pénzt kér az interneten és kap is. A TechCrunch felidézte azt a három évvel korábbi esetet, amikor egy diák szintén a College GameDay adásában kért bitcoint és 24 ezer dollárnyit kapott. Ennyi biztosan nem jött össze még Crowdernek sem.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?