A JPMorgan jó vásárt csinált, a német autógyár viszont lehet, hogy aranytojást tojó tyúktól szabadult meg.

(Fotó: VW)

Eladta a többségi tulajdonát a fizetési cégének a Volkswagen – adta hírül a Reuters. A JPMorgan hetvenöt százalékos tulajdonosa lehet a Volkswagen Payments S.A.-nak, amelyet 2017-ben alapított a cég. A fizetési szolgáltatás lesz a felelős azért, hogy a Volkswagen újabb autói a benzinkútnál vagy a megfelelő utakon tudjanak fizetést indítani a fedélzeti rendszerből közvetlenül.

Az automata fizetési rendszer még nem működik, így nem lehet tudni, hogy mennyire lesz jövedelmező. Illetve azt sem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit fizetett a JPMorgan a Volkswagen Payments részesedésért. De nem egy félkész céget vett az amerikai bank. A VW Payments 32 országban működik, és lízinget, biztosításokat és egyéb előfizetéses szolgáltatásokat kínál.

A JPMorgan a cég átmárkázása után a jelenlegi közlekedési fókuszú vállalatot más iparágakba is be akarja vezetni. Az autóipar azonban nem hagyják hátra. Shahrokh Moinian, a JPMorgan európai és közel-keleti fizetési igazgatója arról beszélt az üzlet kapcsán, hogy a netkapcsolattal ellátott, okos autós fizetési technológiák a leggyorsabban növekvő platformok egyike.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?