Az amerikaiak elemzése szerint nagy pénzmozgást így sem fognak tudni bonyolítani az oroszok.

(Fotó: Microsiervos cc-by)

Az orosz jegybank a határon átívelő kriptós pénzküldésben látja a pénzügyi szankciók megkerülésére. Tekintve, hogy a kriptó már működött kiberbűntények esetében váltságdíjként, így nem számít új mélypontnak, ha erre épít majd az orosz állam.

A jegybank újragondolja a kriptók szabályozására vonatkozó nézeteit, és már beleegyezett a pénzügyminisztérium előterjesztésébe, hogy engedélyezze a nemzetközi pénzküldésre való felhasználásukat – írja a The Paypers.

Alekszek Moszejev pénzügyminiszer a Russia-24 tévécsatornának adott interjújában már arról beszélt, hogy a közeljövőben elérhetővé válik ez a csatorna. Az orosz állampolgárok belföldi fejlesztérű tárca szolgáltatásokat használhatnak majd, a tőzsdéket pedig a központi bank ellenőrzi, hogy azok a pénzmosás elleni szabályozásoknak megfeleljenek.

Moszejev szerint a belföldi kereskedelemre továbbra sem tartják jó vagy engedélyezendő eszköznek a kriptókat.

A döntés több érdekes következménnyel is járhat. Egyrészt a rubel alternatívájaként jelenhet meg. Másrészt viszont a szankciók megkerülésének az eszközévé is válhat, hiszen kimondatlanul is, ezt várja tőle a jegybank. Nagy tranzakciókra várhatóan nem lesz megfelelő eszköz, erre jutott az amerikai National Security Council.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?