Új szolgáltatást indított az OTP Mobil. A SimpleBusiness nevű alkalmazással a cég ügyfelei egyszerűen kínálhatnak új fizetési lehetőségeket az ügyfeleiknek.

(Fotó: OTP Mobil)

2021. január elsejétől minden online kasszát használó kereskedőnek kötelező lesz elektronikus fizetési lehetőséget biztosítaniuk. A SimpleBusiness beépítésével a vállalkozások megoldhatják a törvénynek való megfelelést.

A SimpleBusiness négy fizetési módszert tesz lehetővé. Ebből kettő helyben működik, a QR-kódos bankkártyás fizetés és a QR-kódos azonnali utalás. A másik két fizetési mód online használható, ezek szintén a bankkártyás vagy az utalásos módszert takarják, itt viszont a kereskedő egy fizetési linket generál. A linket lekattintva az ügyfél a Simple-fiókját használva vagy a a bankkártya adatainak megadásával fizethet.

Az azonnali utalási rendszertől azt várta az MNB és a kiskereskedelem is, hogy olcsóbbá teszi a fizetést. A kártyatársaságok díjainál csak olcsóbb tud lenni egy utalásos megoldás. Kérdés, hogy ezt hogyan lehet a vásárlók felé kommunikálni, illetve ők is látják-e az utalásos fizetés hasznát.

A SimpleBusiness esetében a bankkártyás fizetés jutaléka 0,99 százalék plusz rendszerdíj plusz bankközi jutalék. Az utalásos fizetésnél azonban csak a 0,99 százalékos kereskedői díjat kell kifizetni. Ez utóbbi versenyképes lehet a kártyás fizetéssel szemben. Ráadásul a QR-kódos fizetéssel bekerül az azonnali utalás a fizikai eladóterekbe.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?