A Festipay által szállított készpénzmentes fizetési rendszere rekordot állított fel.

A Festipay által szállított készpénzmentes fizetési rendszer rekordot állított fel. De az is rekord volt, hogy a fesztiválozók harmada a Cellum mobilfizetési megoldásával töltött pénzt a kártyájára.

Az idei év újítása a belépőként és fizetési eszközként szolgáló karszalag volt. Korábban a szigetlakók próbálkozhattak már speciális prepaid kártyával, csak a fesztiválon használható kártyával, órával. Az idei eszköz technológiailag valószínűleg a legegyszerűbb eszköz, amely egyszerre két szerepet is ellát.

Az összes egyenlegfeltöltés közel harmadát, 1,3 milliárd forintnyit, a Cellum mobilos megoldásán keresztül töltöttek a karkötőkre. Az egyenlegfeltöltés mellett a korábbi költések ellenőrzése is egyszerűbbé vált, amivel valamivel tudatosabb pénzköltés vált lehetővé. Ez valószínűleg senkit nem akadályozott meg egy utolsó sör megvásárlásában, de esélyesebben tudhatták, hogy mennyi pénz maradt a karkötőjükön. Az egyenlegen maradt összeget pedig a fesztivál végével az appon kereszül is vissza lehetett igényelni.

„A Festipay és a Cellum elsőként jöttek ki Európában ezzel a megoldással, és az eredmények minket igazolnak. Reményeink szerint hamarosan más kontinenseken is találkozhatnak a rendezvénylátogatók a szolgáltatásainkkal” – idézi a Fesitpay közleménye Dr. Kóka Jánost, a Cellum Global vezérigazgatóját. Ha Grúziát nagyvonalúan Ázsiához csapjuk – nem tesszük, a Kaukázus mindig is átmeneti terület volt – akkor a vezető vágya már valóra is vált.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?