Mélytanulási algoritmusokkal dolgoztatja fel a tranzakciókat a Visa. A kártyatársaság szerint az automatikus rendszer csökkenteni fogja a működési zavarok miatt elutasított tranzakciók számát.

Az új alkalmazás a Smarter Stand in Processing névre hallgat, és valós időben működik. Akkor válik hasznossá az alkalmazás, amikor a banknál fennakadás van, ami tranzakciók elutasításával járna. A Smarter STIP a korábbi tranzakciókat elemzi mélytanuló algoritmusok – ezeket szokták, tágabb fogalmat használva mesterséges intelligenciának hívni – és döntéseket hoz az eredményeket felhasználva.

A rendszer az első olyan, MI-technológiás eszköz, amely megjelenik a VisaNet-ben. Ugyanakkor várható más mély adatelemző módszerekre és neurális hálókra épülő alkalmazások megjelenése is.

A Visa közleménye szerint jelenleg azt a változást látjuk, hogy a kártyatársaság által eddig is kínált stand-in eljárás okosabbá és gyorsabbá válik. A dinamikus, automatikus rendszer még kevesebb kiesést enged majd. Teszi mindezt úgy, hogy nem egy statikus szabályrendszerre épül.

A rendszert 2020 októberében teszi elérhetővé a Visa. Kezdésként a UBS banknál helyezik üzembe, de a kártyatársaság szerint már több pénzintézet érdeklődik a technológia iránt. A Smarter STIP használata nem igényel fejlesztést, a Visa DSP felhasználók egy paraméter átállításával engedélyezhetik októbertől az új alkalmazást.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?