Megfontolja a Venmo, hogy jobban figyeljen a felhasználók magánéletére. Döntés viszont még nem született.

Megfontolja a Venmo, hogy jobban figyeljen a felhasználók magánéletére. Döntés viszont még nem született.

Profilokat is építettek már nyilvános Venmo hírfolyamokból

Az amerikai P2P-pénzküldési piacot felrázó Venmónak egy igazán kétes értékű funkciója van. Hacsak a felhasználó úgy nem dönt – és ezt a szolgáltatás megnehezíti – akkor a pénzküldést nyilvános információnak kezeli a szolgáltatás. Ami pedig nyilvános, az mehet a felhasználó aktivitási listájából. Ebből a megközelítésből akadt már botrány, készült már tanulmány, de nem nagyon akart változtatni a cég. Most viszont jöhet a változás.

A PaymentsSource értesülései szerint a PayPal tulajdonában lévő cégnél hamarosan megváltozhatnak a dolgok. Azt a lap forrásai sem tudták, hogy még csak tárgyalnak a hírfolyam megváltozásáért vagy már folyamatban vannak is a design közössége. Akármi is legyen a barátok a tervek szerint továbbra is nyilvános lesz a hírfolyam.

A döntés és a vita a felhasználók privát szférájának védelméről szól. Különösen azokéról, akik nem csak egy pizzás ebéd számláját akarják szét dobni és ezt egy pizza emodzsival jelzik. Az ennél rizikósabb tranzakciók esetében azonban nem árt ha nem látja mindenki a megosztott információkat. A közelmúltban a jelentette be a Venmo, hogy az első negyedévben 12 milliárd dollárnyi forgalom ömlött át rajta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?