A Mastercard segítségével még nagyobb kártyakibocsátóvá válik a Transferwise. Pedig idén csak a japán piacot célozták be.

(Fotó: Transferwise)

Szorosabbra fűzi együttműködését a Transferwise és a Mastercard. Az olcsó nemzetközi pénzküldési startup bármely olyan piacon bocsáthat ki kártyát, ahol elfogadják a Mastercardot és rendelkezik működési engedéllyel a Transferwise.

A fintech eddig egymillió kártyát bocsátott ki. A szolgáltatás 2018-ban kezdődött, erre az évre datálódik a két cég együttműködése is. Eddig azonban csak az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén, az USA-ban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Szingapúrban lehetett kártyát igényelni. Az idei tervek között a japán piacra való belépéssel számoltak. Ehelyett az összes piacon elindulnak.

A cég egyelőre nem oldotta meg, hogy minden piacon támogassák az Apple Pay, Google Pay, Fitbit és Garmin Pay szolgáltatásokat is. Ugyanakkor a megerősített partneri viszonyról szóló közleményben kiemelik, hogy a célok között ez is szerepel.

A Transferwise több pénznemet kezelő számlái és a hozzájuk csatolt kártyák a drága nemzetközi bankolás leváltására születtek. A cég ideális ügyfelei is a sokat utazó, vagy több piacon pénzt költő emberek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?