Okos zárakkal már eddig is működött a cég kiszállítós szolgáltatása, de a mostani az első garázsnyitós próbálkozás.

Természetesen sci-fi, hogy egy garázsban ekkora rend legyen (Fotó: Walmart)

Még zúgnak a számítógépek, számol az Excel, hogy a gyors élelmiszer-kiszállítás modellje egyáltalán fenntartható-e. De amíg ezek történnek a hagyományosan az FMCG-üzletágban dolgozó cégek próbálnak olyan technológiákat kidolgozni, amelyek nem az azonnaliságot, csak a kényelmet kínálják. Úgy egyszerűbb kiszállítást üzemeltetni, ha a futár útja pontosan megtervezhető egy pár órás intervallumon belül, nem pedig tizenöt percen vagy fél órán belül kell odaérnie a címre.

A Walmart okos ajtózáras rendszert ajánlott nagyjából egy éve. Ezen a testkamerát viselő futárok bejutottak volna a lakásba akkor is, ha a tulajdonos nincs otthon, és megpakolták volna a hűtőt. A rendszerről viszont kevés szó esett azóta. Most az áruházlánc egy okos myQ garázsnyitó rendszerrel próbálkozik, amelyet használva a futárok a garázs polcain és az ott üzemelő hűtőben hagyhatják az árut.

A Walmart Plus InHome nevű kiszállítós program korábban is üzemelt már. Az újdonságot az jelenti, hogy egy újabb hardver, ebben az esetben a myQ garázsnyitók tulajdonosai is előfizethetnek rá. Illetve természetesen arra is van lehetőség, hogy az új előfizetők egy olyan csomagot válasszanak, amihez jár egy ingyenes garázsnyitó.

A myQ és az azt gyártó Chamberlain korábban partnerségre lépett az Amazonnal is. Az Amazon Key programon belül azóta is lehet házhozszállítást kérni a megfelelő hardverrel felszerelt garázsokba.

A Walmart kiszállítós szolgáltatása havi 13 dollárba kerül (vagy évi 100 dollárba), a korlátlan mennyiségű kiszállítást lehetővé tévő csomag pedig további negyven dollárt kóstál. A pilot program egyelőre csak maréknyi amerikai nagyvárosban működik, de év végére 30 millió otthon számára tervezik elérhetővé tenni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?