Megnevezte az OnlyFans alapítója és vezérigazgatója, Tim Stokely azokat a szereplőket, akik miatt ki kell tiltaniuk a szexuális tartalmakat a platformról.

Nem csak pornó van az OnlyFansen, de az a fő profil (Fotó: Arrideo Photography // CC-BY)

„A szabályozás megváltozása után nem volt választásunk – a válasz a bankok” – mondta Stokely a Financial Times kérdésére. A vezérigazgató három pénzintézetet is megnevezett: Bank of New York Mellon, Metro Bank és JPMorgan Chase. Ezek közül a Mellon volt a legkeményvonalasabb „kiemelt és elutasított” minden olyan tranzakciót, ami az OnlyFans-hez kapcsolódott. Emiatt az oldal viszont kifizetéseket sem indíthatott a felhasználói felé.

A bankok a jó hírnevükre hivatkozva utasították el az OnlyFanst. „Egymillió felhasználónak fizetünk ki több, mint 300 millió dollárt havonta, és ahhoz, hogy ezek a összegek elérjék a tartalomgyártókat, szükségünk van a banki rendszerre” – mondta Stokely. Ebben akadályozta a céget a BNY Mellon.

Stokely arról is beszélt, hogy a Metro Bank 2019-ben hirtelen bezárta az OnlyFans céges számláját. A JPMorgan Chase pedig agresszíven megszüntet minden olyan számlát, amely szexmunkásokhoz vagy őket kiszolgáló cégekhez kötődik.

Az igazgató nem árulta el, jelenleg kik a cég banki partnerei.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?