Több, egymással versenyző megoldást is lefejlesztettek a Egyesült Államokban a digitális oltási igazolványból. A tárcák terén lemaradóban lévő Samsung is meglovagolja a hullámot.

A Samsung Pay csak a kezdet volt

Míg Magyarországon egy külön alkalmazást kell letöltenünk, ha az oltottsági igazolvány digitális verzióját magunkkal akarjuk vinni, máshol találtak nyomokban eltérő megoldásokat. Most épp a Samsung járt jól, mert a The Commons Projecttel együttműködve megoldották, hogy a Samsung Pay tárcájába is bekerüljön az igazolvány.

Az app telepítést így sem ússzák meg a CommonHealth felhasználói az Egyesült Államokban. Viszont ha ezt az appot már felrakták a Play Store-ból, akkor pér kattintással át lehet másolni az oltási igazolványt a Samsung Paybe.

A helyzetet bonyolítja, hogy nem mindegyik amerikai egészségügyi szolgáltató rendszere kompatibilis a Commons Project rendszerével. Ez az amerikai egészségügyi rendszer egyik sajátossága, van is legalább három versenyző megoldás. A másik az, hogy nem világos, hogy az igazolványt megkövetelő helyek beérik-e a digitális verzióval vagy papíron szeretnék látni lényegében ugyanazt a QR-kódot.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?