Az első negyedév harminc százaléka után a második üzleti negyedévben is harminc százalékkal bővült a kártyás tranzakciók száma és volumene az OTP Csoport adatai szerint.


A folyamatot a bankelemzése szerint a turizmus újraindulása, az emelkedő infláció és az adóvisszatérítésből fedezett vásárlások is táplálták. Ugyanakkor az emelkedés üteme várhatóan nem marad meg a második félévre, hanem csökkenni fog.

A kártyaelfogadás a második negyedévben 15,5 százalékot nőtt, éves összehasonlításban pedig 35,6 százalékkal magasabb a tranzakciók száma. A POS-terminálokon keresztül végzett vásárlásoknál is nagyságrendileg hasonló arányt mutatnak a számok.

A SimpleBusiness esetében a mobilos kártyaelfogadás a második negyedévben 188 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszakét, a tranzakciók száma pedig 272 százalékkal volt magasabb. A növekedést részben az okozta, hogy az applikáció már az érintéses kártyaelfogadást is lehetővé teszi a kereskedők számára. Illetve erős még a kezelő nélküli, kártyát elfogad automata berendezések – például csomagautomaták – számának növekedése is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?