Az amerikai fogyasztóvédők a fintech szolgáltatásokat is megvizsgálják. Ez az öt legmegbízhatóbb P2P fizetési szolgáltatás.

Az amerikai fogyasztóvédők a fintech szolgáltatásokat is megvizsgálják. Ez az öt legmegbízhatóbb P2P fizetési szolgáltatás.

(Forrás: Venmo Blog)

A Consumer Reports amerika leginkább tiszteletben álló fogyasztói lapja. Még Elon Musknak is meg merték írni, hogy a Tesla fékével bajok vannak, amit a milliárdos kis vitatkozás után javított is. A lap most öt, az Egyesült Államokban elérhető P2P fizetési megoldást vizsgált meg. Nem meglepő módon az Apple Pay nyerte a versenyt. A részeredmények a lenti táblázatban láthatók. Lényegesebb azonban, hogy milyen kritériumok mentén ítélték meg a fintech fizetési szolgáltatásokat a tesztelők.

Az Apple azért nyerhetett, mert védi a vásárlókat és az adataikat is. Nem lehet vele például véletlenül pénzt küldeni. A legkevésbé jó, de még használhatónak minősített Zelle-ben erre nincs védelem, ellenben a lap kérdésére megerősítették, hogy dolgoznak egy új védelmi rétegen. A Consumer Reports tesztje több helyen kiemelte, hogy a felhasználói adatok védelme rendkívül fontos. Ez egyben jelzés is, hogy azok a szolgáltatások, amelyek az adatvagyon továbbértékesítésével akarnak víz felett maradni, a jövőben is rossz jegyeket kapnak. Az amúgy használhatónak talált Venmo esetében a kritika kiemelte, hogy a fizetéseket nyilvánosan kezeli a rendszer, ha a felhasználó máshogy nem állítja be, és ez hátulütőnek számít.

A Consumer Reports használhatónak minősítette még a Venmót, a Cash App-et, és a Facebook Messenger beépített pénzküldési szolgáltatását. A tesztek során használt normát a The Digital Standard oldalon lehet megtekinteni. Minden appfejlesztőnek és banknak javasoljuk, hogy töltsön el velük legalább egy kávészünetnyit.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?