A magyarok megint lemaradtak a listáról, de legalább a támogatott pénzintézetek között felbukkant egy neobank is.

A magyarok megint lemaradtak a listáról, de legalább a támogatott pénzintézetek között felbukkant egy neobank is.

Egyszer csak bejön az Apple fizetési szolgáltatása vagy valami hasonló (Fotó: Jason Howie / Flickr CC-BY)
Egyszer csak bejön az Apple fizetési szolgáltatása vagy valami hasonló (Fotó: Jason Howie / Flickr CC-BY)
(fotó: Jason Howie / Flickr CC-BY)

Három újabb európai országban – és az Egyesült Arab Emirátusokban – lesz elérhető az Apple fizetési megoldása az év végéig. Magyarország ebből a bővítési körből is kimaradt. Az új európai országok: Svédország, Finnország és Dánia, azaz megint a skandinávok jártak jól – írja a Techcrunch.

Az Apple Pay jelenleg tizenhat országban érhető el. Azonban ezekben az országokban sem lehet bármilyen bankkártyát betölteni az alkalmazásba. Csak olyan bankok által kibocsátott kártyákkal működik az app, amely bankok szerződést kötöttek az Apple-lel.

A helyzet a banki támogatottság területén is fog janulni idén. A legtöbb frissen bekerülő pénzintézet az Egyesült Államokban szolgáltat, így ezzel sem leszünk sokkal beljebb. Biztató viszont, hogy az Apple Payt használó bankok listáján megjelent a brit Starling neobank, csak reménykedni tudunk benne, hogy egyszer a magyar ügyfelek számára elérhető Revolut is felkerül a listára.

Magyarként mobilos fizetést? Cseréld a telefonod androidosra

Írtunk róla, hogy a magyar banki ügyfelek négy mobilos, az érintőkártyát leváltó fizetési megoldás közül is választhatnak. Az MKB és a Gránit Bank a banki appukba építették bele a kártya virtualizálásának és a telefonnal való fizetés lehetőségét. Az OTP ügyfelei pedig a népszerű Simple alkalmazásba tölthetik le a kártyáikat, hogy aztán mobillal fizessenek bárhol, ahol a Paypasst elfogadják. A negyedik a Budapest Bank és a Telenor közös megoldása, a Telenor Mobilpass.

Ezekben a megoldásokban az a közös, hogy csak androidos készülékkel működnek. Az Apple nem teszi elérhetővé a külső fejlesztőknek a mobilba épített NFC-chipet, így a bankok iOS-es applikációi alkalmatlanok a fizetésre. A kiút az Apple Pay lenne, az viszont nem érhető el Magyarországon.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?