A gombnyomásra megrendelt pelenka és mosópor korának vége, az Amazon szerint inkább Alexával beszélgetve kell dolgokat vásárolni.

Internet of Things ide, fintech oda, az Amazon gombnyomásos rendelős szolgáltatása, a Dash augusztus végén megszűnik. Egy ideje már nem lehet új gombokat vásárolni, ami igazán kár, mert a hardveres hackereknek remek ötleteik voltak, mi mindenné lehet átprogramozni egy ilyen eszközt.

Augusztus harmincegyedikével azonban a korábban eladott gombok is megszűnnek működni. Hiába nyomkorássza a reklámokban bemutatott kiegyensúlyozott családapa vagy családanya a mosógépre ragasztott Dash gombot, nem indul el a mosolygós futár az Amazon raktárból egy nagy zacskó Tomi mosóporral.

Így nézett ki egy támogató eszközzé áthackelt gomb (Forrás: Medium / Nathan Pryor)

Februárban, amikor a Dash forgalmazásának a végét bejelentette az Amazon, akkor a cég azt ígérte, hogy támogatja a terméket, amíg az ügyfelei használják. Alig hat hónap telt el azóta. Az Amazon azzal indokolta a termék gyors kivezetését, hogy a fél év alatt jelentősen csökkent a Dash-es vásárlások száma.

Az Amazon jelenleg inkább az Alexa személyi asszisztens eszközökben látja a vásárlás jövőjét. A magánszférájukra kényes ügyfelek ezt akár sajnálhatják is, az Alexa sokkal több mindent akar tudni, jobban beépül a mindennapokba, mint egy Dash gomb valaha tette volna.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?