Mindenki őrizze meg a nyugalmát, a magyar bankok még mindig nem kerültek sorra. Németországban indul el legközelebb a szolgáltatás.

Mindenki őrizze meg a nyugalmát, a magyar bankok még mindig nem kerültek sorra. Németországban indul el legközelebb a szolgáltatás.

(Fotó: Shinya Suzuki // CC-BY-SA)

Németországban is elérhetővé válik az Apple fizetési megoldása. Tim Cook vezérigazgató a cég negyedéves eredményeinek ismertetése közben jelentette be, hogy a közelebbről meg nem nevezett jövőbeli időpontban új országban indulnak el.

Cook azt is közölte, hogy 1 milliárd tranzakciót regisztráltak az Apple Payben a 2018-as év harmadik negyedévében. Ez háromszorosa a 2017-es év azonos időszakának. Emellett – tette hozzá Cook – több, mint amennyit a Square vagy a Paypal rendszerében rögzítettek.

A német piacra való belépésen túl az Apple egy, az amerikai ügyfelek számára feltűnőbb lépést is tesz. A cég fizetési megoldását a jövőben a CVS drogéria és a 7-Eleven bolthálózat is el fogja fogadni. Ezzel két hatalmas kereskedőnél jelenik meg az Apple Pay, amely minden bizonnyal meg fog látszani valamelyik következő negyedéves jelentésben.

A CVS azért is nagy dicsőség az Apple-nek, mert a drogérialánc kézzel-lábbal tiltakozott eddig az Apple Pay bevezetése ellen. Először a gyorsan megbukó CurrentC fizetési megoldással próbálkoztak, majd a WeChat QR-kódos megoldásához hasonló saját mobilos fizetést dolgoztak ki. A cég azért ragaszkodott a különutas megoldásokhoz, mert így a fizetést és a hűségrendszert egy helyen tudta kezelni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?