Messze nem az okostelefon a legnépszerűbb banki ügyintézési eszköz egyelőre a K&H bank felmérése szerint.

PC-ről és laptopról bankol a magyar (A fotón az Erste George nevű kísérleti netbankja látható)
(fotó: Erste Bank)

Felmérte a hazai netbank használatot a K&H bank. A számok arról is árulkodnak, milyen akadályokat kellene átlépnie Magyarországon egy mobilos felhasználói élményre koncentráló fintechnek.

A magyarok technológiai ellátottsága elég jó. Az internetet használó háztartások 90 százalékában van okostelefon, 71 százalékában laptop, 61 százalékában pedig asztali számítógép. A pénzügyi feladatok elvégzésére azonban nem a mobilt használják a leggyakrabban.

A felmérés szerint a felnőtt internetező magyarok 71 százaléka használ net- vagy mobiltankot. Ez leginkább a férfiakra, a 30-39 éves korosztályra és a diplomásokra jellemző. A 120-250 ezer forint közti jövedelemmel rendelkezők között a neten bankolók aránya 78 százalékos, a 250 ezer forint felett keresők körében már 90 százalékos a digitális bankolás elterjedtsége.

Az emberek a korábban megszokott technológiához nyúlnak vissza. Vagy laptopon vagy asztali gépen intézik a netes bankolást. Az okostelefon némi lemaradással csak a harmadik a listán. A felmérés azt is kimutatta, hogy vannak tablethasználók, de számul elhanyagolható.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Xis Cixis 2019.08.04

    Szerintem egy igen bölcs döntés ha az ember nem lép be mobilról 🙂

Vélemény, hozzászólás?