Pár napig felhőtlenül örült a kriptós világ, mert egy álláshirdetés miatt úgy gondolták, hogy az Amazon a kriptopénzek elfogadására készül. A cég most a Reutersnek cáfolta a hírt.

Túlizgulták a kriptórajongók az Amazon bejelentését. „Bár érdekelnek bennünket [a kriptovaluták], de a terveinkre vonatkozó spekuláció téves” – mondta az Amazon szóvivője a Reuters hírügynökségnek. A szóvivő azt is hozzátette, hogy egyelőre csak azt próbálják megfejteni, hogy a boltban hogyan lehetne helye a kriptovalutáknak.

A spekulációt az indította, hogy az Amazon egy digitális valuta és blockchain csoportvezető számára írt ki állásajánlatot. A leírásban szerepelt, hogy a jelentkező feladta lesz a kriptopénzes technológia beépítése az Amazon termékeibe. A cég szóvivője pedig azt mondta, hogy

Inspirál minket az az innováció, ami a kriptovaluták körül zajlik és vizsgáljuk hogyan épülhetnének be az Amazonba.

A cáfolatot azonban nem ezek a pletykák indították el, hanem a londoni City AM által írt tudósítás, amelyeket a lap egy Amazon alkalmazottól származó dokumentumot ismertet. A City AM forrása szerint még idén lehet bitcoinnal fizetni majd az Amazonon, amit majd az ethereum és a cég saját kriptója fog követni. A lap szerint a terv Jeff Bezostól származik, aki amúgy már nem a cég vezérigazgatója.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?