Közzétette negyedéves pénzügyi jelentését a veterán fintech cégnek számító Paypal. Nagy számok és jelentős növekedés szerepel benne.

Közzétette negyedéves pénzügyi jelentését a veterán fintech cégnek számító Paypal. Nagy számok és jelentős növekedés szerepel benne.

(Forrás: Steve Ganz / Flickr CC-BY)

Kezdésnek elég annyi, hogy a cég 139 milliárd dollárnyi fizetést dolgozott fel. Ez 29 százalékos növekedést jelent a tavalyi második negyedévi volumenhez képest. A cég úgy számol, hogy év végére 30 millió új aktív felhasználóval nő a felhasználói tábora. A bevételek 3,9 milliárd dollárra rúgtak, ez is magasabb, mint a tavalyi 3,1 milliárd. A tőzsde nem teljesen elégedett, minimális csökkenéssel reagált a jelentésre.

A Paypal, úgy tűnik, ügyesen lépte meg a mobilra váltást. A 139 millió 39 százalékát telefonon költötték el. Ebből az 54 milliárd dollárra rúgó összegből 14,2 milliárdot a Venmo nevű pénzküldős alkalmazás hozott, amit a közelmúltban vásárolt fel a cég. A mobilos térfoglalást segíti a Paypal által felvásárolt másik cég, a Xoom is. A cég vezérigazgatója Dan Schulman arról beszélt, hogy a jövőben is akvizíciókban és stratégiai partnerségekben gondolkodik a cég.

A Google példál már a partnerek között van, de akad ott olyan pénzintézet is, mint a Santander vagy a HDFC bankok. A cég azt is elérte, hogy az Ebay 2025-ig biztosan elfogadja a paypales fizetéseket.

Jó negyedévet zárt a Paypal tulajdonában lévő Venmo is. A második negyedévben Dan Schulman szerint minden idők rekordját állította be a fintech aktív felhasználók tekintetében. Igaz, az igazgató számokat a biztonság kedévéért nem mondott. Azt viszont közölte, hogy 14,2 milliárd dollárnyi fizetést dolgoztak fel, ami 78 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Egy év alatt összesen 46 milliárd dollár folyt keresztül a Venmón.

A Bank Innovation a banki támogatással induló Zelle P2P pénzküldési appot


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?