Pánikfelhők közelednek a Brit-szigetek felől, a pénzünk azonban szerencsére biztonságban van.

Pánikfelhők közelednek a Brit-szigetek felől, a pénzünk azonban szerencsére biztonságban van.

És most az időjárás: az LBC, korábban London Broadcasting Company, a betelefonálós műsorairól és nagyon bulváros hangvételéről ismert rádió közzétett egy videót, amelyen bemutatják „mennyire egyszerű az érintős kártyákról pénzt lopni”. Kezeljük helyén az ügyet, az LBC volt az a rádió, amely a CERN részecskegyorsítójának újraindulása előtt betelefonálós műsort tartott, hogy az emberek elköszönhessenek a Földtől.

A téma nem azért kerül elő átlagosan fél évente, mert az Paypass és a Paywave rendszerek varázsütésre kevésbé biztonságossá váltak volna. Jellemző módon, amikor márciusban tetőzött az érintőkártyás csalás témája a brit bulvármagazinokban (a The Sun és a Daily Mail is írt róla egyazon héten), akkor sem találtak olyan megszólalót, aki valóban áldozatul esett volna ilyen csalásnak. A forrásaik azonban „hallottak valakiről”, akitől loptak így pénzt.

Ez azonban szinte mindegy is, számíthatunk arra, hogy a Brit-szigetek felől kártyacsalós hírek frontja érkezik. Ezt RFID-blokkolós, azaz a kártyát leolvashatatlanná tévő tárcák hirdetései kísérhetik helyenként. Aki igazán aggódik, az egy ilyen tárcával tényleg megelőzheti, hogy lenyúlják a pénzét, még ha a Fintechradarnál mi nem is hallottunk arról, hogy Magyarországon valaha így loptak volna pénzt. Sőt, a legutolsó, a közösségi oldalakon terjedő lopási pánik során az ORFK szóvivője is azt nyilatkozta, hogy egyszer sem indítottak eljárást „elektronikus zsebtolvajlás” miatt a hazai rendőrök.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?