Végéhez ér a Paypal és az eBay szakítása. Az aukciós oldal hamarosan új fizetési szolgáltatása már működik, de még nem minden kereskedő költözött át rá.

2007-es eBay Live esemény: még nem volt kérdés, hogyan fizetünk az oldalon (Fotó: Pierre Omidyar CC-BY)

Az eBay és a Paypal válása 2015. nyarán kezdődött, ekkor vált szét két külön céggé az aukciós oldal és a fizetési szolgáltatója. A PayPal korábban volt külön cég természetesen, de aztán 2002-ben a tőzsdére lépés után pár hónappal felvásárolta az eBay.

A két cég azonban kötött egy megállapodást arról, hogy a Paypal marad az aukciós oldal elsődleges fizetési szolgáltatója. 2018. januárjában jelentette be a két cég, hogy nem újítják meg a szerződést, amikor lejár.

Pedig az eBay nem rossz üzlet: 2019-ben valami 90 milliárd dollárnyi áru kelt el az oldalon. Az új fizetési rendszert egyelőre 42 ezer kereskedő vette igénybe és mintegy 4,7 milliárd dollárnyi tranzakciót kezelt. További 250 ezer kereskedő pedig a Paypal szerződés lejárta után fog átköltözni az új rendszerbe.

Az eBay azt várja a váltástól, hogy javít a konverziós rátán, ha több fizetési megoldást kínál a vásárlóknak. Azt lehet tudni, hogy az új megoldás egyes részeit az Adyen szállítja a cégnek, de a kockázatkezelést és az ügyfélszolgálatot maga oldja meg az eBay.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?