Újra lecsapott a minden fintechből bank lesz a végére trend: a Square fizetési szolgáltató indított pénzintézetet. Kártyát már korábban is bocsátott ki a cég, de most kikerekíti a terméket.

A fintech a szokásos utat választotta. A banki licenc igénylése helyett, ami hosszú időbe telt volna, a cég a Sutton Bankkal lépett partnerségre. Ennek megvan az az előnye is, hogy a Square Banking nevű új szolgáltató által kezelt betétek biztosítva vannak.

A Square Banking, amely egyelőre az Egyesült Államokban indul el, a kis- és középvállalkozások számára kínál folyószámlát, megtakarítási számlát, betéti kártyát és hiteleket. Elsősorban azokat akarja elérni a cég, akik már eddig is a Square fizetési technológiáját használták. Ezeknek az ügyfeleknek a pénzügyeit is elég jól ismeri a Square, hiszen látja a vásárlói költéseket. A cashflow adatok alapján pedig könnyen végezhet kockázatbecslést.

(Forrás: Square)

A KKV-k tulajdonosai számára annyival lehet kényelmesebb a Square Banking, hogy nem kell elutalniuk a Square rendszeréből egy külső számlára a beérkező pénzeket. Ezt korábban már a betéti kártya is lehetővé tette, de az nem volt megfelelő eszköz azoknak, akik tartalékot képeznének a pénz elköltése helyett.

A termék érdekessége, hogy olyan lakossági funkciókat is beépítettek, amik a kisvállalati bankolásban nem szoktak megjelenni. Az ügyfelek például rendelkezhetnek arról, hogy a napi forgalmuk általuk meghatározott százaléka automatikusan a megtakarítási számlára kerüljön. Emellett definiálhatnak különböző megtöltendő perselyeket is (adó, karbantartás, új számítógép), amelyek segítségével célirányosan takarékoskodhatnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?