A cégnek feltűnhetett, hogy mostanában minden fintech újítás a MasterCardhoz kötődik Európában, és lépett egy nagyot.

Egyszerűbb és gyorsabb pénzmozgás, paypales bolti fizetés – érdekes dolgokat ígér az eddig elhanyagolt ügyfeleknek a kártyatársaság.

Nyitva Visa bolt bankkártya

Nem tévedett, akinek úgy tűnt, hogy az elmúlt egy-két évben minden fizetési újításban benne volt a MasterCard keze. A Visa kártyatársaság kicsit el volt tűnve az európai piacról, pedig nekik is volt házon belül például érintős fizetési technológiájuk. (Azok között, akik most csuklóból rávágták, hogy a PayWave, egyéves Fintechradar előfizetést sorsolunk ki.)

A topogást, úgy tűnik, a Visa is megelégelte, mert ma bejelentették, hogy a Paypallel együttműködve európai terjeszkedésbe fognak. Ez első körben azt jelenti, hogy az Egyesült-Államokban és a csendes-óceáni térségben elérhető szolgáltatásokat a kontinensen is elérhetővé teszik.

Emellett az európai banki licenccel rendelkező Paypal Visa kártya kibocsátására is alkalmasá válik. Ezzel pedig a Paypal fiókban tárolt pénzt egyszerűen el lehet majd költeni világszerte minden olyan kereskedőnél, aki elfogadja a Visa által kibocsátott kártyákat.

A piacon megjelenik a Visa tokenizációs technológiája, amely egy új mobilfizetési lehetőséget nyit meg. És, ami a felhasználókat talán legközvetlenebbül érinti, a Visa számlák és a Paypal közti pénzmozgatás azonnalivá válik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?