Az évi 890 miliárdos pénzküldési piacból szeretne egy nagyobb, európai szeletet a Paypal.

Megpróbálja lefölözni az európai pénzküldési piacot a Paypal. A régió 32 országában elérhetővé tette más területeken már kipróbált Xoom nevű tranzakciós szolgáltatását. A bejelentés szépséghibája, hogy a 32 országban Magyarország nincs benne – pénzt fogadni lehet, küldeni nem – ellenben a Man-sziget, Guernsey és Jersey külön említést érdemel.

A 32 európai országban elindított Xoommal több mint 130 országba lehet pénzt küldeni. Köztük – és az Euronews felsorolását idézzük – olyan helyekre, mint India, Pakisztán, Nigéria, Kenya, Kína vagy akár Lengyelország.

A lépéssel a Paypal az évi 689 milliárd dolláros pénzküldési piacból akar egy nagyobb szeletet kihasítani. A versenytársai között a patinás Western Uniontól egészen a nagyon olcsó szolgáltatást kínáló Transferwise-ig találhatók piaci szereplők. A megszerezhető piaci részesedés azonban elég nagy ahhoz, hogy megérje megpróbálni a terjeszkedést.

A Xoom nagy bankokkal és egyéb pénzügyi szereplőkkel együttműködve nyújt szolgáltatást. A Xoomot a saját appjából vagy a Paypal mobilappból lehet használni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?