Huszonkilenc ország között most már Magyarországon is lehet fizetni a neobank által kibocsátott bankkártyákkal és Apple eszközökkel.

Forrás: Revolut

Minden várakozás véget ér egyszer, erről Francois Villon francia költő írt igen szépen Közmondások című balladájában. A Revolut által elindított Apple Pay szolgáltatásról is lehetett tudni, hogy egyszer csak elindul Magyarországon is. A neobank ma bejelentette, hogy a várakozásnak vége, mától a Revolut kártyákat hozzá lehet adni az Apple Wallethez, és lehet velük fizetni az iPhone-okat és Apple Watchokat használva.

Azok az ügyfelek, akik nem rendelkeznek plasztikkártyával, a Revolut appban létrehozhatnak virtuális bankkártyát, és ezt adhatják hozzá a Wallet applikációhoz. A rendszer a fizetéshez egy egyedi eszközfiók számot használ, amit a készülék biztonsági moduljában tárol. A tranzakcióhoz használt azonosítás egyszer használatos, így az Apple Pay kiemelten biztonságos fizetési mód.

A Revolut 29 országban tette elérhetővé ügyfeleinek az Apple Payt. A szolgáltatás lényegében lefedi Európát, így az iOS-es telefont használók idén a nyaralás alatt már fizethetnek telefonnal is a legtöbb helyen. Az ATM-ek használatához azonban még plasztikkártyára van szükség, ezért otthon haszni azt célszerűtlen.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?