Az óriáscég fizetési termékei között még mindig el lehet tévedni, de egy kicsit tisztább lett a héten a helyzet. Azért nem ártana egy nagytakarítás.

Az óriáscég fizetési termékei között még mindig el lehet tévedni, de egy kicsit tisztább lett a héten a helyzet. Azért nem ártana egy nagytakarítás.

Google-Pay-Send-and-Request-Money.max-1000x1000

Egy akkora játékos, mint a Google megteheti, hogy elkésik a partiból. A Google Pay a héten megtanul repülőjegyeket tárolni és pénzt mozgatni a felhasználók között. A funkció egyelőre csak az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érhető el. Működése hasonló a Venmoéhoz: a felhasználó bejelölheti melyik ismerősének milyen összeget küld át, és az manifesztálódik a Google Pay fiókjában.

Legalább ennyire jó hír, hogy a Google Pay mostantól repülőjegyeket is képes tárolni. Az Apple iOS operációs rendszerének ez a funkció évek óta része, Androidon többnyire közepesen kényelmetlen appokat kellett telepíteni a beszállókártyák kezeléséhez. Vagy, kevésbé kényelmetlen és egyáltalán nem elegáns megoldásként PDF-ben tölthették le beszállókártyáikat az androidos utasok. A fentiek mellett a szoftver képes hűségkártyákat és egyéb, kártya formátumú azonosítókat is tárolni.

Az Apple még nem cidrizik

A mostani frissítésekkel a Google Pay platform felzárkózik az Apple Payhez. A cég sokat szerencsétlenkedett a fizetési megoldásainak integrálásával, áttervezésével és átnevezésével. A szenvedés nem volt annyira látványos, mint más területeken – a Google a mai napig legalább három kicsit eltérő profilú chatprogramot fejleszt – de így is nehéz a fizetési piac dinamikus szereplőjének nevezni a céget.

A fejlesztés egyetlen szépséghibája, hogy a Pay app nem érhető el minden piacon. Míg a Pay nevű szolgáltatást, amivel például a Google app boltjában fizetünk, Magyarországon is lehet használni, addig az appal nem vagyunk ilyen szerencsések. Az appos bolti fizetést és az online vásárlást Szlovákiában és Csehországban már bevezette a Google, csak reménykedhetünk, hogy egyszer hozzánk is eljut.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?