Az y-generáció vezeti a többieket a biometrikus fizetés elfogadásában, de az idősebbek is nyitottak az új funkcióra.

Az y-generáció vezeti a többieket a biometrikus fizetés elfogadásában, de az idősebbek is nyitottak az új funkcióra. Azt, hogy az ujjlenyomatos vagy szelfis azonosítás tényleg elterjed, 2-5 éven belül várják.

tns1

A TNS közvéleménykutató felmérése szerint a világ kész van arra, hogy elterjedjenek az ujjlenyomattal vagy szelfivel aláírt fizetési megoldások. A brit, amerikai és ausztrál résztvevőkkel elvégzett kutatás szerint a férfiak hatvan százaléka és a nők ötven százaléka használná a PIN-kódot helyettesítő módszert.

Még érdekesebb azoknak a kor szerinti megoszlása, akik már használták a funkciót. A 28-34 év közé esők közel egyharmada kipróbálta már a biometrikus fizetést, az eggyel fiatalabb 16-24-es korosztály negyede fizetett már így, az idősebbek viszont jóval kisebb arányban tesztelték az új módszert.

A felmérésben résztvevő összes országban többségben vannak azok, akik szerint 2-5 év múlva sokkal elterjedtebb lesz a biometrikus fizetési eljárás. Az amerikaiaknak közel háromnegyede hisz abban, hogy ez a jövő útja, de még a legpesszimistább briteknél is megközelíti a 63 százalékot az igennel válaszolók aránya.

Íriszolvasó és vénaszkenner valószínűleg nem lesz a sarki boltban
Íriszolvasó és vénaszkenner valószínűleg nem lesz a sarki boltban
(fotó: Gordon Wrigley CC-BY)

Az optimizmus okát sem nehéz megtippelni. A többség úgy gondolja, hogy a leleshető PIN helyett az emberhez kötött azonosítási módszer jelentősen fogja csökkenteni a csalások számát.

A teljes infografikát a PaymentEye oldalán lehet letölteni, igaz, elkérnek érte egy csomó személyes adatot. Ha nem gyűjtik a csinos PDF-eket, nem éri meg regisztrálni az oldalon.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?