Nem gondolkodtak sokat a brit fizetési szolgáltató igazgatótanácsában. A hét közepén elfogadták a Vantiv 10 milliárd dolláros vételi ajánlatát.

Forrás: Vantiv / Facebook
Forrás: Vantiv / Facebook

A Vantiv részvényenként 3,7 fontot ajánloatt, így jön ki a tízmilliárd dollárra rúgó összeg. Ezért cserébe egy a Paypallel, Venmóval és Square Cash-sel versenyző céget kap a Vantiv, amit ráadásul egy rekord vásárlással szereztek be. 2016. első negyedévében a legnagyobb felvásárlás is csak 5,2 milliárd dollárra rúgott.

A cégek viszonylag semmitmondó közös nyilatkozatot adtak ki. A lényegi mondanivalója az, hogy világszerte szolgáltató, a kereskedőket többféle technológiával kiszolgálni képes céggé váljanak együtt. A versenytársak nem örülhetnek, az alacsony marzzsal dolgozó e-kereskedelemben a az új vállalat gazdaságosabban üzemelhet.

A felvásárlás lepapírozása augusztus 1-jével kell lezáruljon. A két cég összedolgozása pedig egy hónapnál jóval nagyobb idpt vesz igénybe. A Vantiv és a Worldpay közleménye szerint már látnak olyan területeket, ahol szinergiákat lehet kiépíteni, amelyek a részvényesek érdekeit szolgálják: azaz hamarosan remek fintech szakértők kerülnek a munkaerőpiacra.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?