Érintésmentes parkolást és kültéri parkolókat szeretnének az autósok a Parkl felmérése szerint.

(Fotó: Jan Saudek CC-BY)

A vírushelyzet alatti ingyenes parkolás hatásairól sok vita folyt. A Parkl is ennek felmérésére készített kutatást. A megkérdezettek 77 százaléka nem használta többet az autóját a vírushelyzet alatt. Ha azonban mégis útnak indult, akkor azt nem az ingyenes parkolás miatt tette. A válaszadók negyede egészségvédelmi szempontok miatt választotta az autót.

A válaszadók 47 százaléka szerint nem voltak nagyobbak a dugók az ingyenes parkolás bevezetése után. 35 százalék szerint látványos volt a forgalomváltozás. Április elején Karácsony Gergely főpolgármester arról írt, hogy a forgalom növekedett, ugyanakkor a közösségi közlekedés kihasználtsága sem csökkent a parkolási díjak eltörlése után. A megnövekedett autóhasználatra utal az is, hogy a válaszadók fele szerint több időt kellett parkolóhely vadászattal tölteni.

A vészhelyzet feloldása utáni időszakra is rákérdezett a Parkl. A megkérdezettek többsége nem szeretne változtatni a szokásain. Viszont jegy nélküli, érintésmentes megoldással parkolan szívesen. A megoldások közül még mindig az sms a legnépszerűbb.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?