Pöckölje eggyel fentebb a számlálón az értéket mindenki, a Meta ismét bezárja a kriptós fizetési tárcáját, a Novit.

Konzervatív számítások szerint is a második alkalom ez a mostani. Kezdetben a Libra és Calibra páros volt a Meta kriptós megoldása, ez azonban nem tudott elindulni, mert a cég a bejelentésük előtt elfelejtett egyeztetni a pénzügyi szabályozókkal. A szabályozók pedig modortalanságnak érezték, hogy egy sajtóközleményből tudják meg, hogy a legnagyobb közösségi oldal globális valutát tervez.

Az első nekifutás után Diem néven indult újra a kezdeményezés, ekkor átnevezték a hozzá tartozó tárcát Novira. Ez a próbálkozás sem volt sikeres, ezért idén februárban a Facebook eladta a Diemet egy befektetői csoportnak. A Novi tárca sorsa azonban egészen mostanáig bizonytalan volt. Ám a Meta végül bejelentette, hogy szeptember elsejével a Novit is leállítja.

Időközben a Facebook Pay nevű valós pénzzel működő fizetési megoldását a cég átnevezte Meta Pay-re. Valószínűnek tűnik, hogy a kriptós megoldások helyett egy egyszerű, hagyományos fizetési szolgáltatót tervez beépíteni a cég a termékeibe. Ez a közösségi oldalban már megtalálható, a metaverzumos fejlesztések – amelyeknek a mibenléte egyelőre még csak félig körvonalazott – pedig várhatóan szintén ehhez idomulnak majd.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?