A bankkártya, bár van szépségversenye, többnyire unalmasan kinéző tárgy. Csak az igazán exkluzív darabok engedhetik meg maguknak, hogy izgalmasak legyenek. A Square Cash most megváltoztat mindent!

A Square Cashről többnyire azért szoktunk megemlékezni, mert a Venmo és a többi amerikai pénzküldési szolgáltatás komoly versenytársa. Most viszont egy az eddig szolgáltatáshoz remekül kötődő, mégis váratlan termékkel állt elő: egy bankkártyával.

Forrás: Square Cash / Instagram
Forrás: Square Cash / Instagram

A matek nem bonyolult, akik régebben olvassák a Fintechradart maguk is el tudják mondani valószínűleg, mi a poén a termékben. Akiknek még új a fintech, azoknak pedig csak azt a tényt kell tudniuk, hogy az Egyesült Államokban a bankközi vagy számlaközi pénzküldés lassú vagy drága. Ezt a lehetőséget legalább féltucat szolgáltatás gondolta kihasználhatónak, mára pedig nagyon egyszerűen, appból lehet kifizetni azt a két sört vagy egy pizzát, amire meghívtak a haverok, amikor nem volt nálunk kártya. Az appok hátránya viszont, hogy a rajtuk kereszül küldött pénzt továbbra is lassú és nehézkes visszajuttatni a bankkártyára. Teljesen megváltozik a kép, ha ezt valaki felgyorsítja – ezzel próbálkozik a Paypal – vagy ha kiad egy saját bankkártyát. A Square Cash az utóbbi utat választotta.

De nem is azért írunk erről az új kártyáról, mert az ötlet forradalmi lenne. Bár az tény, hogy az elmúlt fél évben nagyon sok olyan ötlet látott napvilágot, amelyet prepaid Mastercard kártyákra alapoztak. A Square Cashcard névre hallgató termékében az az újdonság, hogy eszméletlenül menő.

A Square kártyájának az előlapján három dolog található. Egy apró felirat, ami jelzi, hogy egy Visa kártyával van dolgunk. Egy chip, hogy ne csak mágnescsíkos fizetésre legyen alkalmas. A harmadik összetevő pedig a tulajdonos aláírása vagy rajza jó nagyban. (A Square ellenőrzi a szöveget, hogy káromkodás ne kerüljön a kártyára.) Ezektől eltekintve mattfekete a kártya.

Az exkluzív, havi többszázezer forint elköltésével megszerezhető kártyák között eddig is voltak nagyon menőn kinéző darabok. Például az amerikai Chase Sapphire Preferred Card, ami a szokványos műanyag helyett titániumból készült. (Ebből a fémből normál esetben űrhajót és harci tengeralattjárót szokás csinálni, esetleg implantátumot.) Kezdésnek azonban ehhez a kártyához tökéletes hitelminősítésre van szükség, és árulkodó az is, hogy négyezer dollár elköltése esetén kezd jelentős bónuszokat adni.

Sajnos a Square Cash kártyái csak az Egyesült Államokban elérhetők, ugyanúgy, ahogy a startup szolgáltatása is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?