A fintech szerint villámgyors lesz az új rendszere, de a belföldön működő azonnali utalási rendszerhez képet legfeljebb a tempós szót lehet rá használni. A várakozásnak így is, úgy is vége.

Revolut kártya
(Fotó: Pete CC-BY)

A Revolutban is működik már az azonnali utalás magyarországi számlák között. A pénzügyi app eddig is a gyors pénzküldéséről volt ismert, ám a mai sajtóközleménye szerint változik az átutalás módja.

A Revolut lehetővé teszi a forint pénznemben történő feltöltést a Raiffesen Bankkal kötött partneri megállapodásának köszönhetően. A Revolut olyan forint alapú gyűjtőszámla adatokat biztosít az ügyfeleinek, amelyre bárki utalhat. Az egyes ügyfeleket az egyedi pénztárca referenciadatok (amelyeket a közlemény mezőbe kell írni) különböztetik meg. Magyarul számlát nem kapnak a magyar felhasználók, de egy alszámlára utalhatnak.

A fentiek következménye, hogy a forintalapú utalások gyorsabban célba fognak érni. Ez igaz a teljes EGK területén. A Revolut ígérete szerint a forintszámlára akár egy nap alatt is megérkezhet az oda küldött pénz.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?