A Monopoly nem egy különösen jó társasjáték, izgalmasnak is nehéz lenne hazudni, de mindenki ismeri. A legújabb kiadással pedig fintech funkciókkal is bővül.

Fotó: Hasbro

A Monopoly mindig is úgy mozdult rá a trendekre, mint német focikapus a tizenegyest rúgó ellenfélre. A Hasbro által kiadott játékból készült dotkom verzió, bankkártyával fizetős verzió, érintős bankkártyás verzió. Bitcoinos pedig valószínűleg csak azért nincs, mert a kriptopénz hamarabb ült fel a hullámvasútra, mint ahogy a Hasbrónál elkezdtek volna táblát rajzolni.

A játék legújabb verziójába csupa olyan technológia került, amikkel egy fintech startupversenyen is lehet találkozni. A tábla középre helyezett, jégkorong alakú eszközbe digitális asszisztenst épített a Hasbro. Az asszisztenssel hangvezérelt banki tranzakciókat lehet végezni, amennyiben felismeri minden asztal mellett ülő akcentusát.

A játék július elsején kerül a boltok polcaira és valamivel drágább lesz, mint a sima Monopoly. Egy hagyományos, nem digitális tásrasjátékot húsz dollárért lehet beszerezni, a hangvezérelt verzió 30 dollárba fog kerülni.

A Monopoly okosságához nem kell netkapcsolat és valójában nem is nagyon okos. Nem ismeri fel a játékosok hangját. Parancsokból csak a legegyszerűbbeket érti, de legalább a pénzügyi tranzakciókat elvégzi. Ami azért jó, mert papírpénz nem is jár a játékhoz.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?