Bemutatták az Amazon Alexa hotelverzióját. Ez egy speciális változata az asszisztensnek, amely direkt a hotelszobában tartózkodó vendégek igényeit szeretné kielégíteni.

Bemutatták az Amazon Alexa hotelverzióját. Ez egy speciális változata az asszisztensnek, amely direkt a hotelszobában tartózkodó vendégek igényeit szeretné kielégíteni.

Első körben az Amazon maga válogatja ki, hogy mely szállások kaphatnak ilyen Alexát. Arról még nincs információ, hogy a szerencsés hotelekben az összes szobába tesznek-e egy Amazon Echót vagy csak a drágábbakba.

Minden esetre ahova jut, onnan a vendégek élvezhetik az Alexa adta luxust. Ezen keresztül rendelhetnek ételt, kérhetnek takarítást, és kapcsolgathatják a villanyt a szobában. A kiválasztott szállásokra jellemző egyedi információkat is tudni fogja, például, hogy mikor zár a recepció vagy a fürdő.

Ezeken a helyeken biztosan lesz Alexa

Kerül a Marriotthoz, a Westinhez, a St. Regis-hez, az Alofthoz és az Autograph Collection-höz. Ezek közül Budapesten van Marriott és az Auograph Collection-höz tartozó New York Palace, amely egyébként szintén a Marriotté.

Tehát egyelőre úgy néz ki, itthon csak ezeken a helyeken találkozhatunk a szobalány Alexával.

Ennél viszont van égetőbb kérdés is.

Mi lesz az adattal?

Alexa mindent hall ami elhangzik abban a szobában, így pedig elég sok adatot össze lehet gyűjteni. Itt vannak az elvek, amelyek szerint Alexa munkálkodik majd a szállásokon.

  • Az Alexának kiadott parancsok naponta törlődnek. Szóval elvileg nem rögzíti a szobában elhangzó összes beszélgetést, csak a neki kiadott utasításokat rögzíti, ezeket is csak egy napig.
  • A hotel nem kapja meg ezeket a tárolt utasításokat.

Ez az adatvédelmi beállítás nem sokkal azután jött, hogy Alexa felvett egy személyes beszélgetést, ezt pedig elküldte valakinek. Az Amazon ezt azzal magyarázta, hogy félreértett egy egész mondatnyi utasítást. Tehát elvileg csak baleset volt, de azért mégis, jobb lesz szemmel tartani Alexát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?