Még nem olvasztják be a Verse-t a Square saját appjaiba, de senki ne lepődjön meg, ha pár éven belül már Cash Appnak fogják hívni.


A Square amerikai fizetési szolgáltató elment a vásárba fél pénzzel. Jó, érzem, hogy nem jön ki a szótagszám. Mindenesetre a cég felvásárolta a Verse nevű európai fintechet.

A spanyol Verse 37,6 millió dollárnyi kockázati tőkéből működött eddig. A csapat most a Square Cash App nevű P2P pénzküldési megoldását fejlesztő csapattal fog együtt dolgozni. Emellett persze az új anyavállalat európai terjeszkedésének első lépése lesz. A Cash App legközelebb az Egyesült Királyságban érhető el.

A P2P pénzküldési megoldások egy dologgal tudnak többet az azonnali utalásnál. Jutalékmentes a pénzküldés. Amellett a Verse ügyfelek ugyanúgy kérhetnek egy ideje bankkártyát a fiókjuk mellé, mint a banki ügyfelek. Ez havi két ingyenes ATM-használatot tesz lehetővé, illetve jutalékmentes pénzváltást. Azaz mindent tud a megoldás, ami az elmúlt években divatos fejlesztési irány volt a fizetési szolgáltatók között.

A Square nem tervezi a Spanyolországban már bejáratott márkát átnevezni egyelőre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?