Libra projekt helyett végül egy általános, az összes Facebook-szolgáltatásban működő fizetési megoldást fejleszt a cég. Most kezdődnek a chates tesztek.

A Facebookon – hol máshol, ugye – jelentette be Mark Zuckerberg, hogy Brazíliában elindult a WhatsAppon belüli fizetés.

„Olyan egyszerűvé tesszük a pénz küldését és megkapását, mint a fotók megosztását. Ezzel lehetővé tesszük a kis üzletek számára, hogy a WhatsAppon keresztül kereskedhessenek” – írta Zuckerberg.

A fizetési megoldás a korábban bejelentett Facebook Pay-re épül. Ez az a fizetési megoldás, amiben a cég egybecsatornázta a korábbi fizetési próbálkozásait. A Facebook már legalább 2015 óta próbálkozik tranzakciós szolgáltatásokat nyújtani egyes piacokon. Ilyen vont például a Magyarországon nem elérhető Messengerbe épített pénzküldés is.

A Libra projekt sikertelen elrugaszkodása után létrehozott Facebook Pay egy maroknyi országban érhető el. A közösségi oldalon belül elvben Magyarországon is, az üzenő alkalmazásokba azonban csak most építik be a funkcionalitást. Brazília az első tesztország.

A funkciót a Banco do Brasil, a Nubank, a Sicredi és a Cielo, az ország legnagyobb fizetési szolgáltatója támogatásával indították el.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?