A magyar fizetési szolgáltató a Benelux államokban is megvetette a lábát. Már koktélokért is lehet fizetni Festipay kártyával.


Idén már Belgiumban is megvetette lábát a Festipay. A magyar fintech fizetési megoldását a Baouzza Beach Terrace nevű szórakozóhelyen vezetik be. Tom Cumps, a Baouzza üzletvezetője a romániai Untold fesztiválon találkozott a Festipay-jel. A készpénzmentes fizetés mellett az is megnyerte a tetszését, hogy a pénztárgép melletti kijelzőn a hely programjait vagy termékeket lehet reklámozni.

A rendszer telepítésére a Festipay két szakértője ment Belgiumba. Ők hat napig az indulás után is maradtak a felhasználókat betanítani. A Baouzza korábban próbálkozott más eszközökkel is a készpénz kiváltására. Még saját Baouzza-pénzt is nyomtattak, ahogy a fenti képen látható.

Fotó: Baouzza

Dr. Kaderják Dániel, a Festipay vezérigazgatója kérdésünkre elmondta, hogy az jelentett a projektben különösen nagy kihívást, hogy Belgiumban több szereplős, nagyon fejlett pénzügyi szolgáltatási kultúra van. „Külön pozitívum, hogy ebben a komoly versenyben is megállja a helyét a Festipay” – mondta a vezérigazgató.

Az első hetek tapasztalatai pozitívak, a Baouzza strandbár jó belépési projekt a Benelux piacra. A bárt üzemetető Star Group ugyanis nagy nyilvános rendezvényekre szakosodik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?