Változik a pénzváltás és az utalás jutaléka is. Mostantól észnél kell lenni, hogy melyik országba milyen valutát próbálunk küldeni.

Revolut kártya
(Fotó: Pete CC-BY)

Emailben értesítette az ügyfeleit a Revolut, hogy jelentősen drágulnak egyes szolgáltatásai. A változást próbálták szépen becsomagolni, de az áremelés ettől még áremelés marad.

Több ezer felhasználónkkal beszélgettünk arról, hogy mit tehetnénk azért, hogy még többet hozhassátok ki a pénzetekből.

Kezdi a levél, és itt még nem mondja azt, hogy akár nekünk is adhatnátok, hogy örüljenek a befektetőink. A következő TK változás azonban errefelé mutat:

  • csökkentették a havi ingyenes átváltási limitet 350 ezer forintra. Aki ennél több pénzt vált át a Revolut számláján az fél százalékos jutalékot fog fizetni a 350 ezer forintot meghaladó összeg után. (Kivétel a Premium és Metal előfizetők.)
  • a hétvégén indított átváltások jutaléka a népszerű valuták esetében fél százalékról egy százalékra nő. Így próbálja meg megelőzni a Revolut, hogy veszítsen az árfolyamváltozáson. (Itt található az érintett valuták listája.)
  • a rendszeren belüli utalások, a belföldi átutalások és a SEPA területén belüli euró utalások ingyenesek maradnak. Minden más valuta utalásból az első ingyenes lesz, a továbbiak 150 forintba kerülnek majd.
  • végül pedig, ha egy országba nem az adott ország pénznemében utalunk, akkor fellép egy új költség. A dollár utalások (például dollárt Magyarországra) darabonként ezer forintba, a nem-dollár utalások (például forintot Angliába) pedig darabonként kétezer forintba kerülnek a jövőben.

A változások augusztus 12-étől lépnek életbe. A változás érvényes minden Revolut felhasználóra, de felkínálják a számla díjmentes megszüntetésének lehetőségét is az értesítő emailben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?