Ötezer partner fizetési szolgáltatója a Barion. A legsikeresebb magyar fintech nem elégedett a magyar piaccal, még az is lehet, hogy elköltözik.

Forrás: Barion

A magyar fintech a napokban tartott tájékoztatót az elért eredményeiről és a távlati terveiről. A Barion a cseh, német, osztrák és szlovák piacon van jelen amellett, hogy Magyarország egyik legfontosabb fintech cége. A rendszerrel eddig több mint másfélmillió felhasználó fizetett.

Az öt éve alapított cégbe 2017-ben fektetett jelentős, hatmillió euróra rúgó összeget a cseh Home Credit Group. Az azóta eltelt másfél évben a cég megduplázta a kereskedelmi partnereinek a számát. A cég célja, hogy ez a trend folytatódjon és az európai fizetési piac meghatározó szereplővé váljanak.

Kiss Sándor, a cég alapítója nem csak a pozitívumokról beszélt. A születésnap alkalmából kiadott sajtóközlemény arra is kitér, hogy a Bariont hátráltatja a magyar szabályozás. Kiss szerint az új felhasználók beléptetésekor a nemzetközi piacon szokatlan mennyiségű adatot kell bekérniük, ami elriasztja a felhasználókat. Emellett a kiugróan magas tranzakciós illeték is rontja a magyar fintechek versenyképességét. Ugyanezek az okai annak, hogy Magyarországra nem szívesen költöznek fintech cégek, sőt a Barion is fontolgatja, hogy más európai országba költözteti cégközpontját.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?