A gyerekek zsebpénzére utazó loot boxokért senki nem fog könnyet hullajtani, a legális fűüzletért viszont kár.


Átalakítja az app boltjának gyermekeket kiszolgáló részét a Google, miután az amerikai Federal Trade Commission elmarasztalta azt. A piacfelügyeleti szerepet ellátó intézmény szerint a Google eddigi gyakorlata sértette a gyerekek digitális magánélethez való jogát rögzítő törvényt. Emellett tartalmi problémák is felmerültek a Play Store-ral kapcsolatban.

Ha már hozzányúlt a rendszerhez, akkor a cég nagyobb takarítást tartott. Olyan fizetős termékeket vett le a bolt polcairól, amelyeket valószínűleg minden szülő szívből gyűlölt. Eltűntek a „loot box” nevű, az egyes játékokhoz véletlenszerű zsákmányt adó, fizetős, digitális drogként működő termékek, amelyekre a gyerekek vagyonokat szórtak el.

A Google egy másik ügyben is döntött. Bár az Egyesült Államokban több államban legális a marihuána vásárlása, a Google mégsem engedi az olyan appok feltöltését a Play Store-ban, amelyekben vásárolni lehet. Már a rendelés lebonyolítása sem fér bele az új szabályozás szerint. A fejlesztőknek harminc napja van úgy átalakítani az appjukat, hogy az fizetős részeket ne tartalmazzon.

A két ügyből a marihuána a trükkösebb. A fintech hírekben sokadszorra bukkan elő az a probléma, hogy bár a legális fű hatalmas üzlet, a fizetési szolgáltatók jobban örülnek, ha ezek a pénzek nem rajtuk keresztül folynak. Emiatt viszont a marihuána vásárlás gyakran még készpénzes tranzakciókkal bonyolódik, ami valójában az árusok zsebéből veszi ki a készpénzhasználat relatív magas költsége miatt a pénzt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?