A szokottnál magasabb betétbiztosítás szól a Samsung új betéti kártyája mellett. A szolgáltatás nyáron indul az Egyesült Államokban.

Két cég van a szórakoztató elektronika területén, amelyik képes normális neveket adni a termékeinek. Az egyik a szélsőségesen egyszerű márkanevekkel operáló Google – pl. Térkép, Fordító, Naptár, Dokumentumok – a másik pedig az Apple. Az Apple termékskála még akkor is áttekinthetőnek tűnik, ha valójában nem árt tudni, hogy egy MacBook Pro melyik évjáratból származik, és mik a tipikus gondjai.

A Samsung nem ilyen, így a korábban már pletykákban megjelenő Samsung kártyás fizetési megoldásnak sem lett olyan neve, amit ki lehet mondani egy levegővétellel. Ellenben már tudjuk, hogy Samsung Money by SoFi névre fog hallgatni az első körben az Egyesült Államokban elérhető szolgáltatás.

A Samsung Money integrálódik majd a már most is létező Samsung Pay fizetési megoldással. Az új szolgáltatás egy folyószámlát és egy Samsung logós betéti kártyát tartalmaz. Az utóbbit a Bancorp Bank bocsátja ki a cég partnereként.

A Samsung azt ígéri, hogy nem számít fel számlavezetési díjat és a piaci átlagnál magasabb kamatot fizet. Ugyanakkor – és ezt már a The Verge tette hozzá – az előbbit megváltoztathatja a szerződés értelmében, az utóbbit pedig nem pontosítja a szerződés.

Fontosabb ígéret, hogy 1,5 millió dollárig érvényes betétbiztosítást ígér a Samsung. Ez jóval magasabb, mint ami az átlagos betéti kártyához jár.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?