Az amerikai lánc óvatosságra inti az ügyfeleket, de kártérítést nem kínál fel. Minden ilyen eset szög a kártyás fizetés koporsójába.

A kártyás fizetés rákfenéje, hogy ha egyszer megszerzik a kártyánk számát, akkor nekünk kellemetlenség lecserélni. És még örülhetünk, ha a pénzünk nem bánja.

(Fotó: Mike Mozart // CC-BY)
(Fotó: Mike Mozart // CC-BY)

Új adatokat adott ki az év eleji nagy kártyalopásról a Chipotle gyorsétterem lánc. Úgy néz ki, a legtöbb éttermüket megfertőzte egy kártyaadatgyűjtő kártevő.

A kártevő a mágnescsík információját mentette le, néha a kártyatulajdonos nevével, lejárati dátummal és belső ellenőrzőkódjávl együtt. Nincs arra utaló jel, hogy más ügyféladat sérült volna

– áll a étterem közleményében.

A Verge a Chipotle által kiadott, az érintett éttermek megtalálását segítő eszközt használva arra jutott, hogy az összes államban volt megfertőzött automata. Sőt, a legtöbb nagyvárosban is volt olyan étterem, ahol a gép ellopta a vásárlók bankkártyaadatait.

A Chipotle szerint az egyes rendszerek különböző időintervallumokban voltak a támadók uralma alatt. A teljes támadás azonban március 24-e és április 18-a között zajlott. Az étteremlánc azt javasolja a vásárlóinak, hogy jelezzéka bankuknak, hogy a kártyájuk érintett lehet a csalásban, és ha egy mód van rá tiltassák is le. A A kártya későbbi feloldására kifizetendő díj vagy az esetleges ellopott pénz a vásárlókat terheli, az étteremlánc nem kínál kártérítést.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?